Delen
03-09-2019

De vierde editie van Paff opent met de film De Liefhebbers

De speelfilm DE LIEFHEBBERS, geregisseerd door Anna van der Heide, opent op woensdag 9 oktober de vierde editie van Parool Film Fest. De door Topkapi Films geproduceerde film beleeft zijn exclusieve wereldpremière in Eye Filmmuseum in het bijzijn van cast en crew, waaronder acteurs Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen, Sanne Samina Hanssen, Jelka van Houten en scenariste Marnie Blok. Tegelijkertijd is er een publiekspremière in de overige Paff-theaters Cinecenter, FC Hyena, Het Ketelhuis en Studio/K. De vierde editie van Paff, een jaarlijks filmfestival georganiseerd door Het Parool en September Film, vindt plaats van 9 t/m 13 oktober 2019.

Synopsis:
De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

De familie Liefhebber wordt gevormd door Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen, Jelka van Houten, Sanne Samina Hanssen, Rebecca de Nooijer, Aiko Beemsterboer, Angel Vermeulen, Linde van der Storm en Bas Keizer.

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, is verheugd: "Met DE LIEFHEBBERS opent Paff met een prachtige acteursfilm waarin zware onderwerpen op een lichte manier aan bod komen. Zodoende laten regisseur Anna van der Heide en scenariste Marnie Blok zien wat film zo bijzonder maakt: in de bioscoop krijgen we inzicht in hoe mensen denken, functioneren en reageren. Met zo'n openingsfilm kan de vierde editie van Paff al bijna niet meer stuk."

Anna van der Heide: "Ik ben vereerd dat De Liefhebbers Paff gaat openen. Ik wilde al lang een echte acteursfilm maken en het verhaal van de familie Liefhebber schreeuwde om een ijzersterk ensemble. Ik hoop dat de liefdevolle, maar vaak zo knellende familiebanden van deze familie herkenbaar zijn voor velen."

Regisseur Anna van der Heide studeerde in 2003 af aan regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseerde onder meer de films BRAMMETJE BAAS (2012) en MEESTER KIKKER (2016), de korte film MAN IN PAK (2012) en de feel good dramaserie VROLIJKE KERST (2014). Voor haar korte film MISSIEPOO16 (2007) ontving ze een Gouden Kalf.

DE LIEFHEBBERS is geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films, in samenwerking met BNNVARA en het Belgische Menuetto (de opvolger van oude bekende Menuet, met wie Topkapi eerder negen titels coproduceerde – onder meer GIRL en THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN) en is tot stand gekomen in het kader van het jaarlijks samenwerkingsproject Telescoop, met steun van het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO, een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter via Casa Kafka Pictures.

Distributeur September Film brengt DE LIEFHEBBERS op 24 oktober landelijk uit in de bioscoop.

Van 10 tot en met 13 oktober 2019 vindt in Amsterdam de vierde editie van Parool Film Fest (Paff) plaats, een jaarlijks filmfestival georganiseerd door Het Parool en September Film. De kaartverkoop van de vierde editie van Paff start in september. Dan is ook het complete programma bekend. Ga voor meer informatie naar www.paff.nl.

 

Ander nieuws