Delen
19-07-2024

Paff opent achtste editie met Megalopolis

De achtste editie van Paff opent woensdag 2 oktober met de Nederlandse première van MEGALOPOLIS van de Amerikaanse regisseur Francis Ford Coppola (THE GODFATHER, APOCALYPSE NOW). 

Synopsis:
Na een verwoestende ramp ligt een grote stad in puin. Cesar, een briljante architect en uitvinder van het miraculeuze materiaal Megalon, wil een utopische stad opbouwen waarin mensen echt gelukkig kunnen zijn. Maar zijn idealisme roept weerstand op, vooral bij de machthebbers waaronder burgemeester Cicero en de populistische Clodio. Ondertussen zoekt Julia, de dochter van de burgemeester, naar de zin van haar leven.

Coppola werkte decennialang aan zijn droomproject, dat dit voorjaar een van de meest besproken films was op het festival van Cannes. De hoofdrollen worden gespeeld door Adam Driver en Nathalie Emmanuel. Ook Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Jason Schwartzman en Dustin Hoffman zijn te zien in MEGALOPOLIS.

Paff
Paff biedt het publiek vijf dagen lang de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond. Veel van de films zijn geselecteerd voor de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Het programma vormt dus een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. In de loop van de maand wordt het complete programma bekendgemaakt. Tickets zijn te zijner tijd te koop via www.paff.nl en de deelnemende filmtheaters.

Ander nieuws