Delen
25-09-2019

THE FAREWELL van Lulu Wang slotfilm vierde editie Parool Film Fest

Parool Film Fest (Paff) sluit haar vierde festivaleditie af met THE FAREWELL van Lulu Wang. De film zal op zondag 13 oktober te zien zijn in Cinecenter, FC Hyena, Het Ketelhuis en Studio/K. Kaarten voor de slotavond zijn nu verkrijgbaar via de theaters en via www.paff.nl.

Over THE FAREWELL
Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang (Touch, Posthumous) een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weten te geven.



Het verhaal is deels autobiografisch en is gebaseerd op de zieke oma van Lulu Wang. De hoofdrollen in THE FAREWELL zijn o.a. voor Zhuzhen Zhao en Awkwafina, bekend van CRAZY RICH ASIANS. De film ging in première op Sundance Film Festival en werd daar bekroond met de publieksprijs.

Ander nieuws