Delen
06-09-2019

EERSTE FILMS PAROOL FILM FEST 2019 BEKEND

met onder meer Gouden Palm winnaar PARASITE
en de nieuwste film van Ken Loach SORRY WE MISSED YOU

De eerste filmtitels van Parool Film Fest 2019 zijn bekend. De programmeurs van het festival, dat op 10 oktober begint, selecteerden Gouden Palm-winnaar PARASITE van Bong Joon Ho, de nieuwste Ken Loach-film SORRY WE MISSED YOU, PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU van Céline Sciamma (winnaar Beste Scenario in Cannes), BEATS van Brian Welsh (één van de publieksfavorieten op IFFR), LA BELLE EPOQUE van Nicolas Bedos, FØR FROSTEN van Michael Noer, de animatiefilm J'AI PERDU MON CORP van Jérémy Clapin, THE INVISIBLE LIFE OF EURÍDICE GUSMÃO van Karim Aïnouz (winnaar Prix Un Certain Regard Cannes) en LIGHT OF MY LIFE, geschreven en geregisseerd door Casey Affleck.

Eerder werd bekendgemaakt dat DE LIEFHEBBERS van Anna van der Heide de vierde editie van Paff opent. De hoofdrolspelers van deze film, onder wie Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Theo Maassen, Guy Clemens en Jelka van Houten wonen de openingsavond van Paff in Eye in Amsterdam-Noord bij. Het festival, dat tot en met 13 oktober duurt, is een initiatief van Het Parool en September Film. De films zijn dit jaar te zien op vijf locaties: Cinecenter (Centrum), Eye Filmmuseum (Noord), FC Hyena (Noord), Het Ketelhuis (West) en Studio/K (Oost).

Ook op de vierde editie van Paff kan het publiek weer vier dagen genieten van de nieuwste films die als (voor)première worden vertoond. Veel van de films zijn geselecteerd voor de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Het programma vormt een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. Ook tijdens deze editie van Paff vinden er meerdere openbare gesprekken plaats met regisseurs.

De kaartverkoop van de vierde editie van Paff start half september. Dan is ook het complete programma bekend. Op 28 september publiceert Het Parool een speciale bijlage over Paff met interviews, achtergronden en een volledig overzicht van de programmering met beschrijvingen van de films.

 

 

 

 

Ander nieuws