Delen
01-11-2021

Do Not Hesitate bekroond met publieksprijs!

De vijfde editie van Parool Film Fest (Paff) is zondagavond afgesloten met de uitreiking van de Paff Publieksprijs. De onderscheiding, een sculptuur van Street Art Frankey, is gewonnen door Do Not Hesitate van Shariff Korver, die samen met hoofdrolspeler Joes Brauers de prijs in ontvangst nam.

Paff, een initiatief van dagblad Het Parool en filmdistributeur September Film, vond dit jaar plaats in Het Ketelhuis (hoofdlocatie), Cinecenter, Studio/K, FC Hyena en Eye.

Kamilla Leupen, hoofdredacteur van Het Parool: "Paff is zes jaar geleden opgericht om de kwaliteitsfilm te vieren en dat hebben we ook deze editie weer gedaan. De zalen zaten vol, en bezoekers laten ons weten dat ze tijdens Paff genieten van de films én van de ontspannen festivalsfeer. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar."

Over Do Not Hesitate: Tijdens een vredesmissie in het Midden-Oosten zijn drie jonge soldaten, Erik, Roy en Thomas, op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten en hij vervolgens weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

Do Not Hesitate, de Nederlandse inzending voor de Oscar in de categorie internationale speelfilm, beleefde zijn wereldpremière op het Tribeca Film Festival. Filmdistributeur September Film brengt de film op 11 november uit in de bioscoop.

Ander nieuws