Delen
07-09-2022

Parool Film Fest opent zesde editie met Gouden Palmwinnaar TRIANGLE OF SADNESS

Van 6 tot en met 9 oktober 2022 vindt Parool Film Fest plaats. Het is de zesde editie van het jaarlijkse filmfestival, een initiatief van Het Parool en distributeur September Film, met Het Ketelhuis als hoofdlocatie. "Wij zijn ontzettend opgetogen dat Paff er weer aankomt" zegt Kamilla Leupen, hoofdredacteur van Het Parool. "Ook dit jaar krijgen onze bezoekers de beste films te zien en bieden we nagesprekken met regisseurs en acteurs. Paff, zes jaar geleden opgericht om de kwaliteitsfilm te vieren, is een absolute aanrader voor iedereen die van film houdt."

Paff
Paff biedt het publiek vier dagen lang de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond. Veel van de films zijn geselecteerd voor ’s werelds belangrijkste filmfestivals: Cannes, Venetië, Berlijn en Toronto. Het programma vormt dus een overzicht van de meest interessante arthousefilms van het nieuwe seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. In de loop van de maand wordt het complete programma bekendgemaakt. Tickets zijn binnenkort te koop via www.paff.nl en de deelnemende filmtheaters.  
 
Openingsfilm TRIANGLE OF SADNESS
Paff opent donderdag 6 oktober met de Nederlandse première van Gouden Palmwinnaar TRIANGLE OF SADNESS van de Zweedse regisseur Ruben Östlund. Deze satire draait om een populair modellenechtpaar dat wordt uitgenodigd voor een luxe cruise voor de superrijken. Het jacht – met een hondsdolle Marxist als kapitein – zinkt en het duo strandt op een onbewoond eiland met onder anderen een miljardair en een schoonmaakster. In de strijd om te overleven verandert de dynamiek in de groep en wordt de bestaande hiërarchie compleet op zijn kop gezet: de schoonmaakster stijgt naar de top van de voedselketen omdat zij de enige is die kan koken. 

Ruben Östlund maakte eerder de filmhits TURIST en THE SQUARE, die eveneens werd bekroond met de Gouden PalmTijdens de openingsavond zal TRIANGLE OF SADNESS tevens te zien zijn als publiekspremière in verschillende andere filmtheaters in de stad. Meer informatie hierover volgt.

Youtube video

Ander nieuws