Delen
10-09-2021

De vijfde editie van Paff opent met I Am Zlatan

Parool Film Fest keert terug: de vijfde editie van Paff vindt plaats van 28 t/m 31 oktober, met Het Ketelhuis als hoofdlocatie. Het filmfestival opent met de Nederlandse première van de biopic I Am Zlatan.

Vorig jaar kon het festival, een initiatief van Het Parool en distributeur September Film, vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Dit jaar viert het festival zijn eerste lustrum, waarbij het publiek weer van de nieuwste kwaliteitsfilms kan genieten.

“Het voelt goed om terug te zijn,” aldus Kamilla Leupen, hoofdredacteur van Het Parool. “Ook deze vijfde editie gaan we onze bezoekers het beste van het beste bieden: de interessantste films, maar ook ontmoetingen met regisseurs en acteurs uit binnen- en buitenland. Wie van film houdt, kan niet om ons festival heen.”

Paff opent donderdag 28 oktober met de Nederlandse première van de meeslepende biopic I Am Zlatan van de Zweedse regisseur Jens Sjögren. De Zweeds-Nederlandse coproductie, gebaseerd op de bestseller van David Lagercrantz, focust op het begin van Zlatan Ibrahimović’ carrière: op zijn doorbraak bij de Zweedse club Malmö FF en de zware periode die volgde bij Ajax, waar hij als 19-jarige nieuwkomer moeilijk zijn draai kon vinden. Een deel van de opnamen vond dit voorjaar plaats in het Olympisch Stadion. Ook werd er gefilmd in de Arena. Gijs Naber heeft een rolletje als Ajax-coach Ronald Koeman.

Auteursfilms

Paff biedt het publiek vier dagen lang de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond. Veel van de films zijn geselecteerd door de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Het programma vormt dus een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is.

In de loop van de maand wordt het complete programma bekendgemaakt. Zaterdag 23 oktober verschijnt een speciale Paff-bijlage bij Het Parool, met interviews en achtergronden. Dat weekend start ook de kaartverkoop.

Ander nieuws