Delen
21-07-2023

Paff opent zevende editie met Fallen Leaves

Paff publieksprijs

Van 12 t/m 15 oktober 2023 vindt de zevende editie van Paff plaats, met het Ketelhuis als hoofdlocatie. Het jaarlijkse filmfestival is een initiatief van Het Parool en distributeur September Film, waarbij het publiek weer van de nieuwste kwaliteitsfilms kan genieten die als voorpremière te zien zijn. De openingsfilm en de slotfilm worden ook vertoond in Cinecenter, FC Hyena, FilmHallen, Kriterion en Rialto de Pijp.
 
Openingsfilm FALLEN LEAVES
Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven. Het samen bereiken van dit doel blijkt knap lastig door zijn alcoholgebruik, verloren telefoonnummers en het niet kennen van elkaars namen of adressen. De algemene neiging van het leven om obstakels op te werpen voor degenen die streven naar geluk, helpt de situatie ook bepaald niet mee.

De Finse filmmaker Aki Kaurismäki (LE HAVRE, THE OTHER SIDE OF HOPE) realiseert met FALLEN LEAVES zijn negentiende speelfilm over universele thema’s als liefde, saamhorigheid en hoop. De film ging in wereldpremière op het Cannes Film Festival en won daar de Juryprijs. Vanaf 7 december is de film landelijk te zien in de bioscoop.

Paff
Paff biedt het publiek vier dagen lang de nieuwste bioscoopfilms die als (voor)première worden vertoond. Veel van de films zijn geselecteerd voor de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. Het programma vormt dus een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Hiermee presenteert Paff zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. In de loop van de maand wordt het complete programma bekendgemaakt. Tickets zijn te zijner tijd te koop via www.paff.nl en de deelnemende filmtheaters.

Ander nieuws