Delen
07-10-2019

Vertoning Aretha Franklin-documentaire Amazing Grace tijdens Parool Film Fest in het kader van Black Achievement Month

Op zaterdagavond 12 oktober vindt er in Het Ketelhuis een speciale vertoning plaats van de muziekdocumentaire AMAZING GRACE, over de live opnames van het gelijknamige album van Aretha Franklin in Los Angeles in januari 1972. De vertoning wordt georganiseerd in het kader van de Black Achievement Month.

In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum aller tijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.

De vertoning is in kader van en in samenwerking met Black Achievement Month (BAM). BAM is een evenement dat elk jaar in de maand oktober gehouden wordt en in het teken staat van ‘Black Achievers’. BAM wil de bijdrage van zwarte prominenten aan de Nederlandse samenleving hiermee nader onder de aandacht te brengen. Artistiek directeur John Leerdam (BAM): “BAM viert de hele maand de vele kwaliteiten van de zwarte gemeenschap. We brengen een ode aan diversiteit en nieuw burgerschap. Daarom zijn we blij met onze plek op dit filmfestival." Ronald Ockhuysen (Paff): "Wij zijn een Amsterdams festival, met op het programma films die inzicht bieden in de tijd waarin we leven. De verbintenis met BAM is belangrijk voor ons; deze samenwerking laat zien dat ons festival meer is dan een feest voor cinefielen."

Distributeur Paradiso Entertainment Nederland brengt de documentaire op 31 oktober uit in de bioscoop.

Ander nieuws