Delen
20-09-2019

Publiekspremières DE LIEFHEBBERS in heel Amsterdam op openingsavond Parool Film Fest

DE LIEFHEBBERS, geregisseerd door Anna van der Heide, opent in Eye Filmmuseum op donderdag 10 oktober de vierde editie van Parool Film Fest. Tegelijkertijd zullen er publiekspremières plaatsvinden in alle overige Paff-theaters Cinecenter, FC Hyena, Het Ketelhuis en Studio/K waarbij het publiek als eerste in Nederland de film kan zien. Tickets voor de publiekspremières van DE LIEFHEBBERS zijn nu verkrijgbaar via de theaters en via www.paff.nl.

Synopsis:
De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

De familie Liefhebber wordt gevormd door Jeroen Krabbé, Beppie Melissen, Hadewych Minis, Guy Clemens, Theo Maassen, Jelka van Houten, Sanne Samina Hanssen, Rebecca de Nooijer, Aiko Beemsterboer, Angel Vermeulen, Linde van der Storm en Bas Keizer. Marnie Blok schreef het scenario.

Regisseur Anna van der Heide studeerde in 2003 af aan regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseerde onder meer de films BRAMMETJE BAAS (2012) en MEESTER KIKKER (2016), de korte film MAN IN PAK (2012) en de feel good dramaserie VROLIJKE KERST (2014). Voor haar korte film MISSIEPOO16 (2007) ontving ze een Gouden Kalf.

DE LIEFHEBBERS is geproduceerd door Frans van Gestel, Arnold Heslenfeld en Laurette Schillings van Topkapi Films, in samenwerking met BNNVARA en het Belgische Menuetto (de opvolger van oude bekende Menuet, met wie Topkapi eerder negen titels coproduceerde – onder meer GIRL en THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN) en is tot stand gekomen in het kader van het jaarlijks samenwerkingsproject Telescoop, met steun van het Nederlands Filmfonds, NPO en CoBO, een bijdrage van de Netherlands Film Production Incentive, het Vlaams Audiovisueel Fonds en de Belgische Tax Shelter via Casa Kafka Pictures.

Distributeur September Film brengt DE LIEFHEBBERS op 24 oktober landelijk uit

Ander nieuws