Delen
15-10-2023

SQUARING THE CIRCLE (THE STORY OF HIPGNOSIS) winnaar publieksprijs Paff 2023

SQUARING THE CIRCLE (THE STORY OF HIPGNOSIS) van Anton Corbijn is onderscheiden met de Paff Award, de door Street Art Frankey ontworpen publieksprijs van Paff. Distributeur Splendid Film ontving de award zondagmiddag in het Ketelhuis uit handen van Jan Pieter Ekker, chef kunst van Het Parool. 

SQUARING THE CIRCLE (THE STORY OF HIPGNOSIS)
Als fotograaf had Anton Corbijn een onuitwisbare invloed op de popcultuur van de jaren tachtig, dankzij zijn foto’s van bands als U2, Depeche Mode en Joy Division – vaak ook gebruikt voor de albumhoezen. In zijn eerste documentaire (na speelfilms als Control en Life) creëert Corbijn een portret van ontwerpers die bepalend waren voor de albumhoezen van het decennium ervoor. Storm Thorgerson en Aubrey ‘Po’ Powell waren de creatieve genieën achter ontwerpstudio Hipgnosis, en creëerden iconische albumhoezen voor onder meer Pink Floyd, Led Zeppelin en Paul McCartney. Die muzikale grootheden steken nu de loftrompet over Hipgnosis. Vanaf 23 november in de bioscoop.

Met de uitreiking in Het Ketelhuis en de vertoning van slotfilm PERFECT DAYS, een ontroerende ode aan het alledaagse van Wim Wenders, kwam er een einde aan de geslaagde zevende editie van Paff. Het filmfestival telde maar liefst achttien voorpremières, Q&A's met verschillende regisseurs en vier dagen lang een vol Ketelhuis.

Ander nieuws