Delen
11-10-2022

Triangle of Sadness winnaar publieksprijs Parool Film Fest

Paff publieksprijs

TRIANGLE OF SADNESS is onderscheiden met de Paff Award, de publieksprijs van het Parool Film Fest. Pim Hermeling, directeur van distributeur September Film kreeg de prijs zondagmiddag in het Ketelhuis uit handen van Streetartist Frankey, de ontwerper van de trofee.

TRIANGLE OF SADNESS, waarmee de zesde editie van Paff donderdag feestelijk opende in zes Amsterdamse bioscopen, ging afgelopen voorjaar in wereldpremière op het festival van Cannes en werd daar bekroond met de Gouden Palm. September Film brengt de film – door de Zweedse regisseur Ruben Östlund treffend omschreven als ‘een achtbaan voor volwassenen – op 15 december  uit in de bioscoop.

Met de uitreiking in Het Ketelhuis en de vertoning van slotfilm COMPETENCIA OFICIAL, een fijne satire op de filmwereld met Penélope Cruz en Antonio Banderas in de hoofdrollen, kwam er een einde aan de geslaagde zesde editie van het Parool Film Fest. 

Niet alleen TRIANGLE OF SADNESS was alle keren uitverkocht op Paff. Ook veel andere films werden goed bezocht, en er waren boeiende Q&A’s na afloop van NARCOSIS, de Nederlandse inzending voor de Oscars, met hoofdrolspeler/Gouden Kalf-winnaar Thekla Reuten, regisseur Martijn de Jong, scenarist Laura van Dijk en producent Trent, en met Marieke van der Winden over haar documentaire HET VERZWIJGEN.

Kamilla Leupen, hoofdredacteur van Het Parool: “Ook tijdens de zesde editie van Paff hebben we alvast kunnen genieten van al het moois dat het komende arthouseseizoen voor ons in petto heeft. De zalen zaten vol en bezoekers laten weten dat ze tijdens Paff veel plezier hebben beleefd aan de films én aan de ontspannen sfeer. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar.”
 

Over TRIANGLE OF SADNESS
De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. De cruise eindigt catastrofaal en het koppel strandt met een groep miljardairs en een schoonmaakster op een onbewoond eiland. In een strijd om te overleven wordt de hiërarchie volledig op zijn kop gezet.

Ander nieuws