Delen
27-09-2022

KAARTVERKOOP ZESDE EDITIE PAFF VAN START

De kaartverkoop van het Parool Film Fest is gestart. Het Amsterdamse filmfestival vindt plaats van 6 tot en met 9 oktober in Het Ketelhuis (hoofdlocatie), Cinecenter, FC Hyena, De Filmhallen, Kriterion en Rialto de Pijp. Het programma vormt een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Tickets zijn nu verkrijgbaar via www.paff.nl/films-2022/ en de websites van de deelnemende theaters. 

Competencia Oficial

Paff biedt haar publiek vier dagen lang de nieuwste kwaliteitsfilms die als (voor)première worden vertoond. Op het programma staan: de Nederlandse Oscarinzending NARCOSIS (Martijn de Jong), R.M.N. (Cristian Mungiu), UN BEAU MATIN (Mia Hansen-Løve), RIMINI (Ulrich Seidl), VORTEX (Gaspar Noé), CALL JANE (Phyllis Nagy) TORI ET LOKITA (Jean-Pierre en Luc Dardenne), THE STRANGER (Thomas M. Wright), THE LOST KING (Stephen Frears), GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE (Sophie Hyde), LAS BESTIAS (Rodrigo Sorogoyen), REVOIR PARIS (Alice Winocour), PLUS QUE JAMAIS (Emily Atef), RETURN TO DUST (Ruijun Li), NOTHING TO LAUGH ABOUT (Petter Næss), de documentaires HET VERZWIJGEN (Marieke van der Winden) en JANE BY CHARLOTTE (Charlotte Gainsbourg), en de korte animatiefilm KONING WORST (Mascha Halberstad). TRIANGLE OF SADNESS van de Zweedse regisseur Ruben Östlund opent de aankomende editie. De film won eerder dit jaar de Gouden Palm voor beste film op het festival van Cannes. COMPETENCIA OFICIAL met Penélope Cruz en Antonio Banderas (Mariano Cohn en Gastón Duprat) sluit het festival zondagavond af.

Paff Award (Best of the Fest)
Op zondag, de slotdag van het festival, wordt de Paff Award uitgereikt. Deze prijs, een sculptuur van Street Art Frankey, gaat naar de film die door het publiek het hoogst wordt gewaardeerd. Bezoekers van het festival kunnen hun stem uitbrengen op www.paff.nl/stemmen
 
Tickets
Voor het volledige programma en kaartverkoop ga naar www.paff.nl/films-2022/ of de websites van de deelnemende theaters.

Paff-special

Op vrijdag 30 september publiceert Het Parool een speciale bijlage over Paff met interviews, achtergronden en een volledig overzicht van de programmering met beschrijvingen van de films.

Ander nieuws