Delen
24-09-2019

Regisseur Céline Sciamma van prijswinnende film PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU bezoekt Parool Film Fest

De Franse regisseuse Céline Sciamma brengt zaterdag 12 oktober een bezoek aan Parool Film Fest (Paff). Haar prijswinnende film PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU zal die avond vertoond worden in Eye Filmmuseum in aanwezigheid van genodigden en publiek. Kaarten hiervoor zijn nu verkrijgbaar via www.paff.nl
PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (TOMBOY, GIRLHOOD). Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde.

Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU ging in première op het filmfestival van Cannes, waar de film enthousiast werd ontvangen door pers en publiek: 'als het aan mij ligt gaat de Gouden Palm naar Sciamma' schreef Jan Pieter Ekker van Het Parool. De film ging ervandoor met de prijs voor Beste Scenario en de Queer Palm. Sciamma werkte al eerder samen met actrice Adèle Haenel: in 2007 betekende NAISSANCE DES PIEUVRES de doorbraak van de toen 18-jarige actrice.

Distributeur Cinéart brengt de film landelijk uit op 17 oktober.

Ander nieuws