Delen
18-09-2023

Kaartverkoop 7de editie Paff van start

De kaartverkoop van de 7de editie van Paff is gestart. Het filmfestival vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 15 oktober, met Het Ketelhuis als hoofdlocatie. Paff is een initiatief van Het Parool en distributeur September Film, waarbij het publiek weer van de nieuwste kwaliteitsfilms kan genieten die als voorpremière te zien zijn. Veel van de films zijn geselecteerd voor de grote filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto. MONSTER, THE OLD OAK en DAS LEHRERZIMMER zijn een greep uit het programma. De openingsfilm FALLEN LEAVES en de slotfilm PERFECT DAYS worden ook vertoond in Cinecenter, FC Hyena, FilmHallen, Kriterion en Rialto de Pijp. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de theaters en via Paff.nl.

Paff vormt een overzicht van de belangrijkste arthousefilms van het nieuwe culturele seizoen. Hiermee presenteert het festival zich als podium voor auteursfilms; films waarin de hand van de regisseur duidelijk zichtbaar is. Op het programma staan: 20.000 ESPECIES DE ABEJAS (Estibaliz Urresola Solaguren), ABOUT DRY GRASSES (Nuri Bilge Ceylan) AND THE KING SAID, WHAT A FANTASTIC MACHINE (Axel Danielson en Maximilien van Aertryck), ANSELM (3D) (Wim Wenders), DAS LEHRERZIMMER (İlker Çatak), HET SMELT (Veerle Baetens), JE VERRAI TOUJOURS VOS VISAGES (Jeanne Herry), LE LIVRE DES SOLUTIONS (Michel Gondry), LE-POT-AU-FEU (Anh Hung Tran), LE RAVISSEMENT (Iris Kaltenbäck), MAY DECEMBER (Todd Haynes), MONSTER (Hirokazu Kore-Eda), REALITY (Tina Satter), SQUARING THE CIRCLE (The Story of Hipgnosis) (Anton Corbijn), THE OLD OAK (Ken Loach) en ZOMERVACHT (Joren Molter). De openingsfilm van dit jaar is FALLEN LEAVES van Aki Kaurismäki en het festival wordt zondagavond afgesloten met Wim Wenders' PERFECT DAYS.

Best of the Fest
Op de slotdag van Paff worden drie publieksfavorieten achter elkaar gedraaid op Best of the Fest. Zo kan de bezoeker de hoogtepunten van vier dagen Paff op één dag bekijken.

Paff Award
Op zondag, de slotdag van het festival, wordt de Paff Award uitgereikt. Deze prijs, een sculptuur van Street Art Frankey, gaat naar de film die door het publiek het hoogst wordt gewaardeerd. Bezoekers van het festival kunnen hun stem uitbrengen op www.paff.nl/stemmen

Tickets
Voor het volledige programma en kaartverkoop ga naar www.paff.nl of de websites van de deelnemende theaters.

Paff-special
Op vrijdag 6 oktober publiceert Het Parool een speciale bijlage over Paff met interviews, achtergronden en een volledig overzicht van de programmering met beschrijvingen van de films.

Ander nieuws