Over ons

Parool Film Fest (Paff) is een jaarlijks filmfestival georganiseerd door Het Parool en September Film. De films van Paff zijn te zien op vijf locaties: Cinecenter (Centrum), Eye Filmmuseum (Noord), FC Hyena (Noord), Het Ketelhuis (West) en Studio/K (Oost).

Bij Parool Film Fest zien filmliefhebbers kwaliteitsfilms van binnen- en buitenland, evenals animaties en documentaires die tijdens het festival hun Nederlandse première beleven. Veel van de films zijn geselecteerd op de filmfestivals van Berlijn, Cannes, Venetië en Toronto.

Niet alleen worden tijdens Paff films vertoond, ook vinden er meerdere Q&A’s en bijzondere evenementen plaats. Het festival is bedoeld om de kracht van film als kunstvorm te onderstrepen.

“Net als serieuze journalistiek is film in staat om inzichten te bieden en grote verhalen behapbaar te maken. Paff moet een plek worden waar het publiek de hectiek van alledag kan ontvluchten en waar tegelijk antwoorden worden gegeven op vragen over onbekende werelden en overtuigingen.”

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool

Contact

STICHTING PAFF
Willemsstraat 24B
1015 JD Amsterdam
info@paff.nl

Stichting  Paff

Paff wordt geleid door een bestuur. Daarin hebben Vanessa Henneman (Henneman Agency), Julius Minnaar (Stichting Het Nieuwe Parool), Pim Hermeling (September Film) en Ronald Ockhuysen (Het Parool) zitting.

Paff  kan  niet zonder de hulp van distributeurs en partners

Onze dank gaat uit naar:
Cinéart
Cinemien
Imagine Filmdistributie Nederland
Paradiso Entertainment Nederland
The Searchers

Partners

Marinka Reuten Ontwerpen